Thursday, November 21, 2013

Dereotu Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Çorba Tarifleri



Dereotu Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Çorba Tarifleri
Malzemeleri: 


  • İki tane tavuk butu

  • Bir demet dereotu

  • Üç yemek kaşığı un

  • İki yemek kaşığı sıvı yağ

  • Yarım kilo süt



Yapılışı


2 kaşık un ve 2 kaşık yağı orta ateşte pembeleştirin. 1/2 kg sütü azar azar tencereye ilave edin. Haşlamış olduğunuz tavuk etinin suyunu da 2 bardak olmak kaydıyla ekleyin. Sürekli karıştırın. 






Kaynamaya yakın didiklenmiş tavuk etini ilave edin. Bir taşım kaynadıktan sonra iri doğranmış dereotunu da ekleyerek 1 dakika daha pişirin ve altını kapatın.






No comments:

Post a Comment