Thursday, November 7, 2013

ÇATAL AŞI ÇORBASI (ÇORUM YÖRESİ)








catal asi corbasi corum yoresi 1
 Malzemeler:

* 1 su bardağı geceden ıslanmış yeşil mercimek

* 1 su bardağı kırık yarma (buğday)

* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan

* 2 yemek kaşığı tereyağ

* Tuz,karabiber,pul biber, kuru nane


catal asi corbasi corum yoresi 2
 Yapılışı: Çorum ilimizin meşhur Çatal aşı çorbasını yapmak için önce büyük bir tencerede tereyağ içinde soğanları pembeleşene kadar kavurun,kuru nane ,pul biberi koyun, 3 su bardağı kadar su ilave edin kaynamaya başlayınca mercimekleri koyun 20 dakika kaynatın, 3 su bardağı sıcak su ilave edin ve yarmaları atın 20 dakika daha kaynatın tuzunu ilave edin, tuzla 10 dakika daha kaynatın sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Şeker Olsun..


catal asi corbasi corum yoresi 3
NOT:

* Çatal aşı çorbası lezzetli ve besleyici güzel bir çorbadır.

* Çorum yöresinde çok sık yapılan yöresel bir yemektir.

* Verdiğim ölçüler 6-7 kişiliktir.

* Bu çorbanın en önemli kısmı nane ve pul biber yağ içinde önce kavrulmasıdır.

* Kuru nane ve pul biber 1 çorba kaşığı kadar kullanılmalıdır.

* Tuz ve karabiber miktarları size kalmıştır.

* Çorumda düğünlerin vazgeçilmez çorbasıdır.

* Başka çorba çeşitleri için,Tık tık.



ANA USTA YUFKA YAPAR,ÇOCUK USTA ÇİFT ÇİFT KAPAR.

catal asi corbasi corum yoresi 4

No comments:

Post a Comment