Malzeme:
150 gr. kuzu kıyma
1 dilim bayat ekmek içi
1 soğan suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz-karabiber-kimyon
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı çorba kekiği
2 su bardağı etsuyu
1 su bardağı sade su
Kıyma, ıslanmış bayat ekmek içi, karabiber kimyon ve tuz ilave edilip iyice yoğrulur. Misket büyüklüğünde köfteler yapılır. Bir tatlı kaşığı yağ konmuş teflon tavada sallamak suretiyle her tarafı kızartılıp bir kenara bırakılır. Diğer taraftan kalan yağa, sulandırılmış salça konur ocakta pişirilir. Kaynar halde etsuyu ve sade su ilave edilir köfteler içerisine konur 5-6 dakika birlikte kaynatılır üzerine kekik serpilir ve sıcak servis yapılır.
No comments:
Post a Comment