Friday, October 11, 2013

YALANCIKTAN KELLE PAÇA ÇORBASI



yalanciktan kelle paca corbasi 1
Yalancı yemek tariflerine bir yenisini ekleme gayreti içindeyken kıyıda köşede kalmış kelle paça mı eklemeden olmazdı degil mi?Ben bir sakatat sever olarak bu çorbanın aslını hep annemin ellerinden yedim.Annem kelleyi ve paçayı ilk önce bir güzel tütsüler sonra bol sarımsaklı sos ile servis ederdi bize.Tabii ki ben bu kadar marifetli degilim olacagımıda zannetmiyorum.Ama benim gibi işin kolayına kaçanlar için itinayla yalancı yemek tarifleri verilir.

YALANCI KELLE PAÇA TARİFİ:



  • Kemikli kuzu eti


  • 1 baş sarımsak


  • 1 limonun suyu


  • tereyag ve sıvıyag karışımı


  • pul biber, tuz

Kemikli eti düdüklüye alıp içine yeter miktarda su ekliyoruz ve 1 saate yakın haşlıyoruz.Bu sürenin sonunda etleri kemiklerinden ayırıp ditiyoruz.Tereyagını ve az sıvıyagı tavaya alıyoruz.Erittikten sonra içine soyup ezdigimiz saımsakları,pul biberi,limon suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz.Ve ditip et suyunun içine attıgımız etlere sosumuzu ekliyoruz.Hepsi bu kadar.

Afiyet olsun. 

No comments:

Post a Comment