Bloguna mutlaka misafir olun diyorum..
http://lezzetyagmuru.blogspot.com/
İzmir Tulum Peynirli Kabak Salatası
MALZEMELER:
2 Kabak
150 gr..İzmir tulum peyniri
½ Su bardağı ceviz içi (elinizle kırıklayın)
Küçük bir portakalın kabuğunun yarısını rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
Limon suyu, zeytin yağı ,tuz
HAZIRLANIŞI:
Kabakların kabuğunu kazıyıp çok ince dilimleyin.Bir tencerede suyu kaynatıp tuz ilave edin.Kaynayan suyun içinde kabakları 2 - 3 dakika haşlayın.Kabakların sararmaması için üzerini kapatmayın.Kabakları süzgece alıp soğuk sudan geçirin.
Sofra dergisinde 10 cm.lik mutfak çemberine dizin yazıyordu.Ben,15 cm.lik çemberim vardı,ona dizdim.Çemberi servis tabağına yerleştirin.İçine 1 sıra haşladığınız kabaktan yerleştirip üzerine ceviz serpin.
İnce dilimlediğiniz tulum peynirinden cevizlerin üzerine paylaştırın.Rendelediğiniz portakal kabuklarını serpin.Bu işleme çemberin içi doluncaya kadar devam edin.
Servis zamanı çemberi dikkatlice çıkarın.Damak tadınıza göre zeytinyağı,limon suyu ve tuzu bir kasede karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.En son üzerine portakal kabuğu serperek servis yapın.
NOT:Sofra dergisinde ceviz 100 gr.dı.(1 su bardağı) Portakal kabuğu rendesi de 1 portakalın kabuğunun rendesiydi.Ben daha önce yaptığımda bana ceviz ve portakal kabuğu fazla geldiği için bu sefer yaptığımda bu 2 malzemeyi yarıya indirerek hazırlayınca daha çok beğendim.
Tercih sizin.15cm. Çember olmayabilir,o zaman bir kasenin içini sera streç veya buzdolabı poşetini keserek kaplayın.İçine ayni şekilde malzemeyi dizip,biraz bekletip dikkatlice servis tabağına ters çevirerek de hazırlayabilirsiniz.
Kabağı haşladığım suyu da aşağıda yazdığım çorba da kullandım.
Afiyet olsun.
Peynir Çorbası
6 Kişilik
MALZEMELER:
1 y.k.Tereyağı
4 Su bardağı su (Dergide 5 su bardağıydı)
200 gr. Peynir.(Dergide 300gr.dı)
1 Yumurta (Dergide 1 yumurta sarısıydı)
1 Çay bardağı yoğurt
1Çay bardağı su
1 rer çay k.Nane,kara biber,pul biber
7 -8 dal.İnce kıyılmış dereotu
HAZIRLANIŞI:
Bir kasede peynir,yumurta,yoğurt ve 1 çay bardağı suyu blendırdan geçirin.
Tencerede tereyağıyla unu hafif kavurun.Topaklanmaması için azar azar ve sürekli karıştırarak suyunu ilave edin.(Çorbanızda topaklanmalar oluşursa el blenderından geçirin.)Kaynamaya başlayınca,çırptığınız peynirli karışımı ilave edip 1-2 dakika kadar kaynatıp ocağı söndürün.
Baharatları ve dereotunu ilave edip,karıştırıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment