Malzemeler
- 300 gr kıyma
- 1 çay bardağı ince bulgur
- Karabiber , kekik , kimyon , nane , pul biber , tız
Terbiyesi için
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yumurtanın sarısı
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 limon suyu ekşi sevmezseniz yarım limon kullanabilirsiniz
- 1 su bardağı et suyu yada bulyon
- 1 lt su
Yuvarladığımız köfteleri un kaplı tepsiye koyun ardından süzgeçte biraz sallayın üzerinde kalan fazlalık unların temizlenmesi için... Köftelerimizn yuvarlama işlemi bitince çorba tenceresine 1 litre su koyup kaynamaya bırakıp et suyu ya da bulyonumuzu da ilave edelim...Suyun miktarını arzu ettiğiniz koyuluk dercesine göre arttırıp azaltabilirsiniz...Kaynamakta olan suyumuza köfteleri yavaşça atıp terbiyesini hazırlamaya başlayın...
Terbiyesini hazırlamak için geniş bir kabın içersine yoğurdu alıp üzerine unu ilave edelim bir yumurta ve limonu da ekleyip iyice karıştırın ve köftelerin kaynamakta olduğu sudan iki kepçe sıcak suyu yavaşça ve sürekli karıştırarak terbiyenin olduğu kabımıza ekleyip hazırladığımız terbiyeyi yavaşça ve karıştırarak kaynamakta olan köftelerimizle buluşturun...Ara sıra karıştırarak 20 dakika kadar pişirin ...
Pişen çorbamızın üzerine arzunuza göre tereyağın içersine nane ve kırmızı pul biber ilave edip sosu çorbamızın üzerine dökelim ve tuzumuzu ekleyip servise hazır hale getirelim...
Afiyet Olsun...
No comments:
Post a Comment