MALZEMELER
- 3 yemek kaşığı kavurma ( eğer kavurma yoksa yerine taze kıyma da kavrulabilir)
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yumurta sarısı
- 2 diş sarımsak
- 1 kuru soğan
- Yarım limon suyu
- Tuz ve değirmen kara biber
- 1 su bardağı etsuyu yada et su tablet
- 1 litre soğuk su
YAPILIŞI
- Tereyağı ocağa konularak kıyılmış soğan iyice pembeleşene kadar kavrulur.
- Üzeri dövülmüş sarımsak eklenir.
- Un eklenerek kavrulmaya devam edilir.
- Unun kokusu çıkıp pembeleşene kadar karıştırarak kavrulur.
- Üzerine SOĞUK su eklenerek çırpma teliyle hızlı hızlı karıştırılır.
- Kavurma bu arada eklenerek karıştırmaya devam edilir.
- Kıvamı koyu gelirse su eklenerek açılabilir.
- Çorba kaynamaya başlayınca ayrı bir yerde yumurta sarısı ve limon suyu çırpılarak eklenir.
- Bu arada yumurta kesilmesin diye sık-sık karıştırılır.
- Değirmenden karabiber atılır.
- Tuz ve kıvamına bakarak çorbanın altı kapatılır.
- Afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment