25 Aralık 2011
Paça çorbası sade veya terbiyeli olarak yapılır. Çorbayı ister sade yapın, isterseniz terbiyeli yapın öncelikle paçaları haşlamanız gerekir. Paçaları öyle haşlamalısınızki et kemikten nerde ise ayrılmalı ve lokum gibi pişmelidir. Paça düdüklü tencerede ve normal tencerede haşlanabilir. Paça düdüklü tencerede 35-40 dakika arasında haşlanır. Ocak üzeri tencere içerisinde 5-6 saat gibi bir sürede haşlanır. Paçaları haşlarken haşlama suyu içerisine paçanın tat ve kokusu için sarımsak, soğan ve limon ilave edilir. Tarifim düdüklü tencerede paça haşlaması ve sade çorbasının yapımı ile ilgilidir.
sade paça çorbası malzemesi
altı tane temizlenmiş kuzu paçası
yarım kabuklu limon
bir küçük soğan
iki diş sarımsak
tuz, su
çorbanın yapılışı
paçaları bir güzel gözden geçirin, yıkayın ve süzün
soğanı, sarımsağı soyun ve bütün bırakın
düdüklüye paça, soğan, sarımsak, kabuğu ile limon,
üzerini kapatacak miktarda su, bir tatlı kaşığı tuzu koyun ve karıştırın
düdüklünün kapağını kapayın
düdüklünüzün el kitapçığında belirtilen sığır eti
pişme süresi süresinde paçanızı haşlayın
paçalar piştikten sonra soğan, sarımsak ve limon parçasını atın
sarımsaklı sirke ile paça çorbanızı servis edin.
afiyet bal şeker olsun
No comments:
Post a Comment