Thursday, October 10, 2013

Tavuk Taşlığı Çorbası ( Yalancı Kelle Çorbası )



tavuk tasligi corbasi yalanci kelle corbasi 1






Bu çorbayı ilk Tülin Hanımdan duymuştum, o gün bugündür LezzetHanemin özel lezzetlerinden :) Sık sık yaparım, tabak tabak içeriz. 


İlk eşime yapmıştım, tavuk taşlığı olduğuna inanamadı, 'et gibi aynı' dedi. daha sonra da annemlere yaptım onlar da 'şahane olmuş, dil eti gibi aynı' dediler :) Bana sorarsanız işkembe çorbası kıvamında kelle&dil eti arasında çok güzel bir çorba. Tarif için Tülin Hanıma teşekkür ediyorum :) Tarifin orjinali burada. Ben sirkeli sosu yerken ilave etmeyi ve üzerine yağda yakılmış biber gezdirmeyi seviyorum. Benim tarifim ise şöyle...






Malzemeler:



  • 1 kg tavuk taşlığı


  • 1 çorba kaşığı un


  • 5 -6 diş sarımsak


  • 1 çay bardağı sirke


  • 1 çorba kaşığı pul biber


  • 2 çorba kaşığı tereyağ ( ya da sıvıyağ )



Yapılışı:






Tavuk taşlığını çok iyi temizleyip yıkadıktan sonra minik kuşbaşı doğruyoruz ve üzerine yeteri kadar soğuk su ilavesiyle düdüklü tencerede yumuşayana kadar pişiriyoruz ( ben düdük öttükten sonra kısık eşte 1 saat pişiriyorum ama tencereye göre süre değişebilir. )


Ardından küçük bir tavada sıvıyağ ya da tereyağ ile 1 kaşık unumuzu beyaz kalacak şekilde kavuruyoruz. Kavrulan unun üzerine topaklanmasın diye biraz soğuk su ilave ederek sos kıvamına getirip haşlanan taşlıklarımıza ilave ediyoruz, damak tadımıza göre tuzunu ekleyip bir taşım da birlikte kaynatırak ocaktan alıyoruz.






Sarımsaklarımızı döverek, sirke ile karıştırıp çorbamıza asıl tadını veren sosumuzu hazırlıyoruz.Bu sosu isterseniz çorbaya ilave edip karıştırabilirsiniz ya da benim yaptığım gibi yerken damak tadınıza göre kaselere paylaştırabilirsiniz. Zira hiç sevmeyen varsa eklemeden sade olarak da yiyebilir.






Çorbalarımızı servise sunarken arzuya göre sirkeli karışımdan ilave edip üzerinden de yağda yakılmış biber gezdirerek ikram edebilirsiniz.






Afiyet Olsun.


















No comments:

Post a Comment