Friday, October 25, 2013

Toyga Çorbası


toyga corbasi 1

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak lezzetli ve besleyici bir çorba:)

Toyga Çorbası

Malzemeler:

1,5 çay bardağı buğday yarması

1 çay bardağı nohut (haşlanmış)

1 kase yoğurt

1 yemek kaşığı un

5 bardak su

1 yemek kaşığı tereyağı

nane, tuz

Yapılışı:

Akşamdan ıslatılmış yarmayı süzüp yıkayın. 4-5 bardak su ekleyerek, düdüklü tencerede yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişen yarmayı suyu ile beraber normal bir tencereye alarak içerisine haşlanmış nohutları ilave edin. 5 dakika kadar birlikte kaynatın. Başka bir tarafta karıştırdığınız 1 kaşık un ve 1 kase yoğurdu yarmanın suyuyla ılıştırıp, tencereye yavaşça ekleyin. Koyuluğuna göre yaklaşık 1-2 su bardağı daha kaynamış su ekleyerek, kaynamasını bekleyin. Tuzunu ilave edin (yoğurtlu bir çorba olduğu öncesinde tuz eklemeyin; aksi takdirde çorbanız kesilir). 5 dakika kadar kısık ateşte pişirdikten sonra üzerine kızdırılmış naneli yağı dökün.

Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment