Friday, October 25, 2013

KIRMIZI BİBER ÇORBASI



kirmizi biber corbasi 1
Kırmızı biberi çok severim.

Sebze yemeklerinde, bakliyat yemeklerinde, et yemeklerinde yemeğe renk vermesi için mutlaka kullanırım.

Çorba tarifini verirken kırmızı biberle hazırlanan çok tarifimin olmadığını düşünerek dosya hazırlamamaya, daha önce yaptığım tariflere link vermeye karar vermiştim.

Fakat tarifleri listelerken umduğumdan daha çok kırmızı biberli tarifler yayınladığımı fark ettim.

Onları da ayrıca dosya olarak yayınlayacağım.

Çorbaya gelirsek, bu çorbayı közlenmiş kırmızı biberle de yapabilirsiniz, ben haşlayıp zarını soyarak çorbada kullandım.

Havalar iyice soğumuşken, şifa ve C vitamini deposu kırmızı biberli çorbayı mutlaka deneyin.

"Afiyetle Kalın"


  kirmizi biber corbasi 2
KIRMIZI BİBER ÇORBASI;

Malzemeler; 

5 adet orta boy kırmızı biber,

2 su bardağı su,

2 su bardağı süt,

2 yemek kaşığı un,

1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ,

Tuz, kırmızı pul biber.


kirmizi biber corbasi 3
TARİFİ;

Kırmızı biberlerin tohumlarını çıkarıp, yıkayın.

İçine 1 tatlı kaşığı tuz, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ eklediğiniz suda haşlayın.

Not;

Haşlanan biberlerin suyunu dökmeyin, çorbada kullanacağız.

Haşlanan biberleri soğuk suyun içine atın, zarını soyun.

Zarı soyulmuş biberleri küçük küçük doğrayın.

Tencereye tereyağı ekleyip, eritin.

Unu ilave edip, kavurun.

Biberleri haşladığınız sudan 2-3 bardak sürekli karıştırarak tencereye ekleyin.

Doğradığınız biberleri ve sütü de ilave edin.

Tuz, kırmızı pul biber serpin ve sürekli karıştırarak 10 dakika daha pişirin.

El blenderi ile çorbayı pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.

Servis yaparken, üzerine eritip kızdırdığınız tereyağ ve nane dökebilirsiniz.

"Afiyet Olsun"


No comments:

Post a Comment