Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tavuk göğsü
- Tuz, pul biber
TAVUKLU DÜĞÜN ÇORBASI nın yapılışı:
- Tavuğu 5-6 bardak(200 ml) suyla ve 1 tatlı kaşığı tuzla haşlayalım.
- Ayrı bir yerde unla yağı kokusu çıkana kadar kavuralım.Altını kapatalım.
- Yumurta ve yoğurdu tel çırpıcı ile karıştıralım ve tavuk suyunu azar azar ekleyelim.
- Kavrulan una karıştırarak ilave edelim ve kesilmemesine dikkat ederek kaynatalım...
- İnce didilmiş tavukları da ekleyelim.Tuzunu ekleyip bir süre daha pişirip kapatalım.
- Yağda pul biberi kızdırıp ekleyelim. Bir tatlı kaşığı da nane ilave edelim.
- Çorbamızın üzerine gezdirelim.
Afiyet olsun
Not: * Çorba yapımlarında yoğurt kullandığımızda yoğurdu ekledikten sonra fazla kaynatmamaya, KAYNAYANA KADAR TUZ ATMAMAYA ve sürekli karıştırmaya özen gösterirsek kesilme sorunu yaşamayız.
No comments:
Post a Comment