Friday, October 18, 2013

Erişte Çorbası Tarifi






















ERİŞTE ÇORBASI


eriste corbasi tarifi 1
MALZEMELER

1 su bardagi yesil mercimek,

½ su bardagi eriste,

3 yemek kasigi kiyma,

1 adet sogan,

1 yemek kasigi un,

2 yemek kasigi salça,

2 yemek kasigi kuru nane,

3 yemek kasigi tereyag,

Tuz.

YAPILIŞI

Mercimegi ayiklayip aksamdan ilik suda islatin. Sogani ince kiyin. 1 yemek

kasigi tereyaginda kavurun. Kiymayi ilave edin. Kavrulunca unu ilave edin.

Salçaya katip 4 su bardagi sicak su ilave edin. Mercimekleri katin. Pismeye

birakin. Yumusayinca tuz ve eristeyi ilave edin. Eristeler yumusayinca

ocaktan alin. Tereyagini tavada kizdirip naneyi üzerine dökün. Çorbanin

üzerine gezdirip servis yapin.



No comments:

Post a Comment