İftarda, sindirim sistemimizi rahatlatacak bol sebzeli, hafif bir çorba yapmaya ne dersiniz?
Semizotu, inanılmaz faydalı bir sebze ve bu sebzeye antibiyotik sarımsak ve soğan eşlik ediyor. Vitaminli sebzelerden oluşan bu çorbanın lezzeti de mükemmel oluyor.
Sebzelerin doğranmış hali ve sotelenişi
MALZEMELER
1 adet soğan
1 baş sarımsak
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 bağ semizotu
1 kahve fincanı pirinç
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı haşlanmış nohut
100 gr. tereyağ
2 yemek kaşığı limonsuyu
Etsuyu veya etsuyu tablet
Tuz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı acı kırmızı pulbiber
YAPILIŞI
Semizotunu temizleyin. Sap kısımlarını küçük, yapraklarını irice doğrayın.
Sarımsak, soğan, kırmızıbiber, yeşilbiberi küçük doğrayın.
Bir tencereye yağı koyun. Soğan ve sarımsakları soteleyin.
Biberleri ekleyin ve soteleyin.
Salçaları ekleyin ve karıştırın.
Semizotunu ekleyin ve soteleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Semizotunun biraz solmasını ve biraz su salmasını bekleyin.
Üzerine sıcak etsuyu veya su dökün. Nohutları ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Pirinci yıkayıp içine atın. Tuzunu ve limonsuyunu ekleyin.
Pirinçler pişince tereyağ ile kuru nane ve kırmızı pul biberi ocakta kızdırın ve çorbanın üzerine aktarın.
Ocaktan alın ve çorbayı sıcak servis yapın.
No comments:
Post a Comment