Wednesday, October 23, 2013

DOMATESLİ ENGİNAR ÇORBASI...HAFTASONUNA DAİR..



domatesli enginar corbasi haftasonuna dair 1

Önceki yazımda -paylaşmak için daha çok neden aradığımdan- bahsetmiştim ya... Yazının yayınlanlanmasından sadece birkaç saat sonra dünyaca ünlü bir markanın yetkiliyle tadına doyamadım blogunun sahibi olarak ornanizasyon ve projelerini dinlemek beni inanılmaz mutlu etti..

Blogu takip ettiğini ,küçük oğlumun projelere katılmama engel teşkil edip-etmeceği üzerine bile konuştuk..

Bakalım önümüzdeki günler daha nasıl güzellikler getirecek ...

 Arkasındanda başka bir organizasyon çerçevesinde Bahçelievler Hacıbozanoğullarındaydık.

Ekranlardan hayat hikayesini dinlediğimiz yazarın,program sunucusu olduğunu görünce,önce astigmatlığıma(uzağı net görememe) verdim.Benzettiğimi düşündüm.. Eşim ''tanıdın mı'' sorusunu sormasaydı,belki hiç farkedemeyecektim.

O huzur dolu çehre,yüreğimin hüzün perdelerini yırtıverdi. Bonusuda imzalı kitaptı tabiii:)

Sıkıntıyı,hüznü,kızgınlığı da ifade etmek lazımmış Güzellikleri yaşamak adına.. Gönlüme de istanbul'a da bahar geldi...

Pazarlarda iyiden iyiye yeşillendi..Bezelyeler,baklalar,çıtır salatalıklar,enginarlar tezgahlarda arz-ı endam etmekte. Enginarlı bir tarifte paylaşmak lazım değil mi?

Erkam Eymen'le favorimiz enginarlı makarna,babamız sebzelerin geneliyle küs olduğundan bu çorbada bir barışma vesilesi...

Enginar çorbası arayışına girdiğimde yabancı bloglardan birinde gördüğüm tarifi kendime göre uyarladım.

enginar yemeyenlere hazırlanabilecek güzel bir alternatif.

Gelelim lezzetli ve besleyici çorbanın tarifine

DOMATESLİ ENGİNAR ÇORBASI

Malzemeleri:

-2 adet haşlanmış enginar(üzerini geçecek kadar lmonlu suda haşlanmış)

-4-5 küçük domates (rendelenmiş)

-1 yemek kaşığı domates salçası

-2 yemek kaşığı organik tam buğday unu

-2 yemek kaşığı zeytinyağı

7-8 su bardağı su(su oranını arzuya göre ayarlayabilirdiniz)

Hazırlanışı:

1-Derin bir tencereye Zeytinyağını ekleyip kızınca unu kavuruyoruz.

2-Üzerine domates rendesi ve salçayı ilave edip karıştırıyoruz.Azar azar suyu ekleyip kaynamaya yakın enginarları minik minik doğrayıp çorbaya ilave ediyoruz

3- 5-10 dakika daha kaynatıp,ocaktan alıyoruz.Çorbayı blendırdan geçirip sevgiyle sunuyoruz.

Afiyet Olsun


No comments:

Post a Comment