Wednesday, October 23, 2013

Düğün Çorbası





dugun corbasi 1


       Yeni yılın ilk tarifi sıcacık bir çorba.. Yeni yıl hepimizede hayırlı olsun. Yepyeni tarifleler bol paylaşımlarla dolu olsun..

Düğün Çorbası İçin Gereken Malzemeler



  • 300 grm kırmızı et

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut

  • 1 adet soğan

  • 3 diş sarımsak

  • 1 adet yumurta

  • 4 yemek kaşığı yoğurt

  • 2 yemek kaşığı un

  • 1 adet limon suyu

  • Tuz 

  • Karabiber

Üzeri İçin



  • Tereyağı

  • Pulbiber

  • salça





dugun corbasi 2


Düğün Çorbasının Yapılışı



  • Etleri soyulmuş bütün soğanı ve sarımsakları düdüklü tencereye koyup, bir miktar suyla haşlayalım.

  • İçinden etleri soğanı ve sarımsakları çıkaralım.

  • Didiklediğimiz etleri nohutla birlikte tekrar et suyuna ilave edip pişirelim.

  • Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta, un ve limon suyunu çırpalım.

  • Kaynayan çorbadan 1-2 kepçe alarak ılıştıralım.

  • Yavaş yavaş pişmekte olan çorbamıza sürekli  karıştırarak ekleyelim.

  • Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edelim.

  • 1-2 dk kaynadıktan sonra altını kapatalım.

  • Servis tabağına alıp üzerine eritilmiş tereyağında pulbiber ve salçayı kızdırarak gezdirelim.

  • Afiyet olsun..




No comments:

Post a Comment