Monday, October 21, 2013

Mantar Çorbası


Günaydııın,

Bugün İzmir'de yağmurlar başladı. Bacalarda kara kara dumanlar çıkmaya başladığına göre kaloriferlerde yanmaya başladı. Ne sıcak ne soğuk tam hasta olma zamanlarında bizde evde koruma kalkanı yemeklere yöneldik. Hemen her akşam bir çorba çeşidi ve salatayla sofraya oturuyoruz. Bazen balık, bazen tavuk ama illaki biraz protein soframızda oluyor. Bugünde mantar çorbası tarifi vereceğim. Eşimin en sevdiği çorbalardan biri.

mantar corbasi 1

KREMALI MANTAR ÇORBASI

Malzemeler:

- 250 gr taze mantar

- 2 yemek kaşığı un

- Sıvıyağ

- 1 su bardağı süt

- 1 lt su

- Kıyılmış maydonoz

- İsteğe göre tavuk suyu tableti

- Tuz

Mantarları yıkayıp, dilimleyin. Dilimlenmiş halde limonlu suda bekletin. Tencereye sıvıyağ koyup süzdüğünüz manyarları eklkeyin. Şöyle bir kavrulduktan sonra (mis gibi kokusu çıkınca) içine suyu ekleyin ve kaynatın. Bir bardak sütte unu karıştırın, koyu kıvamlı olan sütü yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Bulyon tableti koyacaksanız bu aşamada ekleyin. Çorba kaynamaya başlayınca tadına bakın, ona göre tuz ilavesi yaparsınız. Üzerine kıyılmış maynonozla süsleyerek servis yapın. Ben salatalara çok kullanmışım, evde kalmamış diye öğütülmüş, kurutulmuş maydonoz sepeledim. Tazesi olsaydı daha iyi olacaktı. Afiyet olsun :)

No comments:

Post a Comment