Monday, October 21, 2013

ETLİ KEREVİZ ÇORBASI


etli kereviz corbasi 1

Dün akşam mercimek çorbası hazırlamaya karar verip,malzemeleri hazırlamaya başlayınca buzdolabında uzun zamandır sabırla sırasını bekleyen kerevizi görüp, hemen karar değiştirince ortaya kereviz çorbası çıktı.

Kereviz sevmeyenlere gönül rahatlığıyla denenebilecek tarifte ,kerevizin keskin tadı olmuyor(geçen haftalarda yaptığım çorbanın içine kerevizin saplarını da ziyan olmasın diye ilave edince,içindeki kereviz fark edildi.Çorbayı tek başıma tüketmek zorunda kaldım:) Bu defa aynı hatayı yapmayıp,içine et,üzerine de karabiber ilave edince bambaşka bir lezzetle tanışmış olduk.

ETLİ KEREVİZ ÇORBASI

Malzemeleri:

-1 orta boy kereviz

-1 orta boy patates

-1 orta boy soğan

-2 yemekkaşığı un

-1,5 yemekkaşığı tereyağı

-1-2 adet kemikli et

-1 litre kaynamış su

Üzeri için:karabiber

etli kereviz corbasi 2

Hazırlanışı:

1-Patates,kereviz ve soğanı küp küp doğruyoruz.Tencerede de orta ısıda tereyağını eritip 2 kaşık unla birkaç dakika kavuruyoruz(unun çiğ kokusu çıkana kadar)

2-1 litre kaynamış suyu tencereye azar azar ilave edip bir taraftan da karıştırıyoruz(unun topaklanmaması için)

3-Doğradığımız kereviz,patates,kemikli et ve soğanı ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz(tencerenin içinde bir tahta kaşık bırakıyoruz taşmaması için)

3-Çorbanın içinden kemikli eti alıp,karışımı blendırdan geçiriyoruz.Kemikli etin etlerini sıyırıp çorbaya ilave ediyoruz

Eğer kıvam koyu olduysa 1 bardak sıcak su ilave ediyoruz(benimki tam kıvamında oldu)

(Kemikli et kullanarak hem etinden yararlanıyorum hemde suyundan,kemikli et yerine çok ince doğranmış kuşbaşı ve et suyu ayrı ayrı ilave edilebilir)

4-Pişen çorbanın üzerine karabiber ilave ediğ sıcak sıcak sunuyoruz.

Afiyet olsun

No comments:

Post a Comment