MALZEMELER
*1,5 su bardağı pirinç
*1 su bardağı arpa şehriye
*1 adet rendelenmiş havuç
*1 su bardağı bulgur
*Karabiber, tuz
*Üzerini örtecetek kadar su (tavuk suyu da kullanılabilir)
HAZIRLANIŞI
Arpa şehriyeyi sıvı yağda kavurup ardından da havuçları tencereye ekliyoruz.
Havuçlar hafif renk değiştirince, yıkanmış pirinci üzerine ekliyoruz.
En son olarak da bulguru ekleyip,
tencerede hepsini iyice karıştırdıktan sonra,
tuz ve biberi ekleyip, üzerine su ekliyoruz.
Kuşbaşı etle birlikte servis yapabilirsiniz.
KÜÇÜK ERİŞTELİ YOĞURT ÇORBASI
MALZEMELER
*1 sb erişte
*4 sb su
*tuz
*500 gram yoğurt
HAZIRLANIŞI
Erişteleri tuzlu suda pişnceyedek haşlıyoruz.
ılıyanadek suyunu dökmeden soğutuyoruz
yoğurdu iyice çırpıyoruz.
haşlanmış erişteleri ilave edip servis yapıyoruz
çerkez pilavının yanında ikram ediyoruz.
Şimdiden afiyet olsun.Cumanız mübarek olsun
No comments:
Post a Comment