Tuesday, October 1, 2013

ÇERKEZ PİLAVI,KÜÇÜK ERİŞTELİ YOĞURT ÇORBASI



MALZEMELER



cerkez pilavi kucuk eristeli yo urt corbasi 1



*1,5 su bardağı pirinç


*1 su bardağı arpa şehriye


*1 adet rendelenmiş havuç


*1 su bardağı bulgur
*Yemeklik sıvı yağ

*Karabiber, tuz

*Üzerini örtecetek kadar su (tavuk suyu da kullanılabilir)

HAZIRLANIŞI



 Arpa şehriyeyi sıvı yağda kavurup ardından da havuçları tencereye ekliyoruz.

 Havuçlar hafif renk değiştirince, yıkanmış pirinci üzerine ekliyoruz.

 En son olarak da bulguru ekleyip,

 tencerede hepsini iyice karıştırdıktan sonra,


 tuz ve biberi ekleyip, üzerine su ekliyoruz.
 Pilav suyunu çekince de pilav hazıııır.

 Kuşbaşı etle birlikte servis yapabilirsiniz.


cerkez pilavi kucuk eristeli yo urt corbasi 2






cerkez pilavi kucuk eristeli yo urt corbasi 3






cerkez pilavi kucuk eristeli yo urt corbasi 4



cerkez pilavi kucuk eristeli yo urt corbasi 5



cerkez pilavi kucuk eristeli yo urt corbasi 6











cerkez pilavi kucuk eristeli yo urt corbasi 7







































KÜÇÜK ERİŞTELİ YOĞURT ÇORBASI






MALZEMELER






*1 sb erişte


*4 sb su


*tuz


*500 gram yoğurt


HAZIRLANIŞI


Erişteleri tuzlu suda pişnceyedek haşlıyoruz.


ılıyanadek suyunu dökmeden soğutuyoruz


yoğurdu iyice çırpıyoruz.


haşlanmış erişteleri ilave edip servis yapıyoruz


çerkez pilavının yanında ikram ediyoruz.






cerkez pilavi kucuk eristeli yo urt corbasi 8


cerkez pilavi kucuk eristeli yo urt corbasi 9










cerkez pilavi kucuk eristeli yo urt corbasi 10



















Şimdiden afiyet olsun.Cumanız mübarek olsun

No comments:

Post a Comment