Thursday, November 7, 2013

Şehriyeli Bamya Çorbası



sehriyeli bamya corbasi 1


Yepyeni bir haftadan günaydın :)

Şehrimizde nefis bir serinlik ve ara ara yağmur var birkaç gündür, hamd olsun oruç tutmamızı kolaylaştırıyor böyle havalar..

Ramazan ayının son ve en bereketli günlerinde, dillerimizden dua, kalbimizden ilahi aşk, mutfaklarımızdan bereket eksik olmasın inşallah..

Bugün sizlerle nefis bir çorba paylaşacağım. Oktay ustanın web sitesinde bakınırken gördüğüm eşimin ve hatta kızımın da çok beğenerek tükettiği yapılası ve yenilesi bir çorba..


sehriyeli bamya corbasi 2


Malzemeler:

50 gr. bamya

1 çay bardağı arpa şehriye

1 su bardağı süt

2 çorba kaşığı un

1 su bardağı et suyu

5 su bardağı su

1 çorba kaşığı tereyağı

Tuz

Yapılışı:

Tereyağı tencereye alınıp un eklenir ve hafif un kokusu gelene kadar kavrulur. Arpa şehriyesi de eklenip kavrulur. Süt, su ve et suyu eklenerek tuzu verilir ve pişmeye bırakılır.

Bamyalar limonlu suda haşlanıp, iplerinden çıkartılır.

Pişmekte olan çorbaya eklenip bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alınır.,

Sıcak sıcak servis edilir.


No comments:

Post a Comment