Vişnap Macide Tarih: 11 Mayıs 2012 |
Bunu E-postayla GönderBlogThis!Twitter'da PaylaşFacebook'ta Paylaş
Malzemeleri :
Bir çay bardağı kırıklı pirinç
4 çorba kaşığı yoğurt
Bir litre sade veya et ,tavuk suyu da olabilir.
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
Kuru nane
Kırmızı pul biber
Bir çorba kaşığı tereyağı
Tarifi:
Bir derin tencereye bir litre et veya sade suyumuzu koyalım ayıklayıp yıkadığımız kırık pirincimizi de ilave edip kaynaması için orta ateşe koyalım tenceremizi.
Kaynayıp ta hafif pişmeye başlayınca ,bir başka kapta yoğurdumuzu ,unumuzu ve yumurtamızı bir çırpıcı ile iyice çırpalım ve pirinçli suyumuzdan kepçe kepçe alıp unlu yoğurtlu karışımımızın sıcaklığını ılık hale getirelim.Ve usul usul çorbamıza ip inceliğinde akıtarak bir yandan da çorbamızı devamlı karıştırarak ilave edelim .
Bu tür meyaneli çorbalarda tuzu her zaman en son koyalım ki çorbamız kesilmesin.Çorbamızın suyunu her zaman ölçülü tutalım.Az ise ilave edebiliriz dikkat etmemiz suyun sıcak olmasıdır.Çorbamıza ilave ettiğimiz meyanemizi 10 dakika kadar kaynattık mı yeterlidir .
Diğer tarafta çorbamızın sosu için bir minik sahana tereyağımızı alıp cızırdayana kadar kızdıralım ve kırmızı pul biberimizi koyalım bir iki çevirip ocağımızı kapatalım üzerine kuru nanesini de ilave edip hemen nanelerin kavrulmasına izin vermeden çorbamıza ilave edip karıştırıp altını kapatalım.
Haa bu arada tuzunu da ilave etmeyi unutmayalım balşekerlerim..Servise hazırdır pirinçli yayla çorbamız.
Afiyetler olsun...
No comments:
Post a Comment