Friday, November 22, 2013

Pirinç Çorbası



pirinc corbasi 1Kışla birlikte soğuklar da geldi ya, evlerde en çok pişirilen yemek çorbadır herhalde. İki gün boyunca mis gibi pişirdiğiniz pilavı yiyip de hala tencerenin dibinde pilavınız arttıysa ve kimsenin artık pilavın yüzüne bakmayacağını düşünüyorsanız pirinç çorbası yapma zamanınız geldi demektir :) Gerçi normalde pirinci haşlayarak da bu çorbayı pişirebilirsiniz pek tabii, ama ben her pilav yapışımda, "dur şundan taze taze bir bardağını ayırayım da çorba yaparım" demekten kendimi alamıyorum. Bunda, "pilavlı çorba yok mu?" diyen evin küçük insanlarının da payı büyük tabi ki :)


 


Malzemeler:


 


- 1 çay bardağı pirinç (eğer varsa 1 su bardağı pilav)


- 5 adet olgun domates


- 6 su bardağı su


- 2 yemek kaşığı sıvı yağ


- 1 yemek kaşığı kuru nane


- 1 tatlı kaşığı tuz


 


Yapılışı: Evde artmış pilavınız yoksa, 1 çay bardağı pirinç iyice yıkanarak bir tencereye alınır ve üzerine 6 bardak su eklenerek pişirilmeye başlanır. Ayrı bir tencerede domatesler rendelenerek suyunu çekene dek yağda kavrulur. Pirinçler piştiğinde sos haline gelmiş domatesler de ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Pilavınız varsa, domatesler suyunu çektikten sonra üzerine su ilave edilir. Su kaynamaya başladığında 1 su bardağı pilav içerisine atılarak, ocağın altı kısılır. 4-5 dakika daha kaynadıktan sonra tuz ve nane ilave edilerek ocaktan alınır. Servis önerisi olarak, çorba tabağa alındıktan sonra 3-4 damla sirke damlatabilirsiniz.


No comments:

Post a Comment