Friday, November 22, 2013

PANCAR ÇORBASI


pancar corbasi 1


Annemin yaptığı bu çorbayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Benim memleketim Sivas'ın Zara İlçesi. Pancar çorbası bizim yöremize ait ve en çok sevdiğim yemekler içinde yer alır. Söylediğim zaman herkes bilmiyor. Bu çorbayı diğerlerinden ayıran en önemli özelliği kokusu. Çorba piştikten sonra, "Körmen" adı verilen bir baharat, kızgın yağda yakılarak, üzerine dökülür. Körmen dağlardan toplanan bir baharat. Nane gibi.ımmm mis gibi. Anlatırken bile gözümün önüne geliyor:) Ama bu çorbaya çok yakışıyor. İnşallah sizinde hoşunuza gider...

pancar corbasi 2


Malzemeler :



1 su bardağı Yarma (Aşurelik buğday)

Su (göz kararı)


1 kg Yoğurt


3 yemek kaşığı Un


Pancar (pazı veya ıspanakta kullanabilirsiniz. Annem ıspanak kullandı.)



Üzeri İçin :


Yağ


Körmen



Yapılışı:



Büyük bir tencereye yarmayı ve suyu koyun. Ayrı bir kapta yoğurt ve unu mikserle çırpın.


Yarmalar pişince bu karşımıda ilave edin. (Eğer koyu olursa sıcak su ilave edin) Çorbamız pişmeye devam ederken. Ispanakları ince ince doğrayıp, çorbamıza ilave edin. Bir müddet daha altı kısık olarak pişmeye bırakın. Çorbamız piştikten sonra, ayrı bir tavada yağ ile körmeni yakıp, üzerine dökün. Veee çorbamız hazır, afiyetle yiyebilirsiniz...


No comments:

Post a Comment