Thursday, November 21, 2013

Naneli Bezelye Çorbası Tarifi






















NANELİ BEZELYE ÇORBASI


naneli bezelye corbasi tarifi 1
MALZEMELER

500 gr bezelye

2 Adet arpacik sogan

Yarim adet kereviz

50 gr dilimlenmis pastirma

1.5 çorba kasigi tereyagi

1 Adet küçük göbek salata

1 Çay fincani krema

4 Su bardagi et suyu

3-4 Dal taze nane veya 1 çorba kasigi kuru nane

2 Dilim tost ekmegi

YAPILIŞI

Kereviz, pastirma ve arpacik soganlarini küçük küpler halinde dograyin.

Göbek salatayi yikayip, iri parçalar halinde kesin. 1 Çorba kasigi tereyagini

tavada eritip sogan, kereviz ve pastirmayi ekleyin. Sik sik karistirarak kavurun.

Bezelye, göbek salata ve et suyunu ilave edip karistirin. Kapagini kapatip

20-25 dakika kadar pisirin ve ilinmaya birakin. Karisimi blendir ile ezip tekrar

atese alin. Krema ve ince dogranmis nane yapraklarini ilave edip, 20 dakika daha

pisirin. Tost ekmeklerini küçük üçgenler halinde dograyin. Kalan tereyagini tavada

eritip ekmekleri kizartin. Çorbayi servis tabaklarina paylastirip kizarmis ekmek,

nane yapraklari ve tane kirmizibiber ile süsleyerek sicak olarak servis yapin.



No comments:

Post a Comment