MISIR ÇORBASI
1 orta boy mısır konservesi,
4 su bardağı su,
1 su bardağı et suyu,
1 su bardağı süt,
2 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı mısır unu,
2 kaşık tereyağı,
1 kaşık sıvıyağ
Tencereye su ve etsuyu(et suyu yoksa bulyon) konur,içine konserve mısırlar konur birlikte kaynatılır,
Mısırların suyunu kullanmıyorum,yıkadıktan sonra tencereye koyuyorum,kısık ateşte bir müddet kaynatıyorum,
Diğer tarafta beşamel sos hazırlanır: un, mısır unu ve yağlar birlikte unun kokusu gidene kadar ama yakmadan kavrulur,sürekli karıştırarak süt ilave edilir topaklanması önlenir, şayet topaklanma olursa el blendırı ile açılır,
Mısır unundan hoşlanmayan sadece un ile hazırlayabilir
Beşamel sos kaynayan çorbaya yavaş yavaş karıştırılır,
Üstüne tereyağı ve pul biber yakılarak dökülür
No comments:
Post a Comment