Ben çorba'yı kupa'da içmeyi pek bi severim..Hele sevdiğim bir lezzet'se,mesela yukarıdaki fotoğraftaki gibi..
Her ne kadar bakınca ekmek parçalarından bi karışım gözüksede üzerindekiler ev yapmı kraton..ama biz kıkırdak yada kıtırdak derdik o ayrı :)
Alt kısım'da çorba olarak bulunanda tarhana..anne yapımı..tencere'ye birkaç kaşık koyup biraz suda bekletip sonra pişirilmeli o zaman topak kalmaz..Benimki dünden beri suda olduğundan epey bi pürüssüz..
Tarhana'yı nasıl yapıyor annem daha önce yazmıştım..burdan tık tık..
Kıkırdak,kıtırdak yada kraton için kalmış ekmek parçalarını az yağ ve sevdiğiniz baharatlarla kavurmanız yeterli..
Hadi bana afiyet olsun..
İsteyen varsa alsın kupa'sını buyursun :)
Biraz da tuz :)
No comments:
Post a Comment