Monday, November 4, 2013

Kereviz Çorbası


kereviz corbasi 1

Bu çorbayı seviyorum.

Çünkü ben Kereviz i yemek olarak tüketemiyorum. / dum...

Bu şekilde bolca yiyebiliyorum ve oğluma da çok kolay yedirebiliyorum.

Hoş geçen hafta portakallı kereviz yaptım ve gayet iyiydi , artık o şekilde de yiyebileceğiz.

Yemek grubumuzda gecen yıldan beri yazıldı portakallı kereviz diye , fakat ben iritasyonum var diye yapmadım , sonunda gecen hafta bir deneyelim bakalım dedim ve sonuç güzeldi, beğendim resmen:)

Bu çorba ise hafif ve lezzetli oluyor.Özellikle kereviz yemeyen bebeklere harika.

Çünkü kereviz tadı gibi gelmiyor... Ben ısrarla yapın diyorum:)

Kış bitmeden şu çorbalarımı yayına vermeliyim değil mi, daha sırada Yayla, domates, mercimek var. Hos bunlar bilinen corbalar ama olsun, listemizde bulunsun.

Ben kış aylarında özellikle çorbasız gün geçirmiyorum , her gün mutlaka çorba var evimizde...

Malzemeler

2 adet orta boy kereviz

3 adet havuç

Et suyu / veya et su bulyon

Zeytinyağı

Tuz , karabiber

2 çorba kaşığı Un

Yarım limon suyu

1 su bardağı yoğurt

1 yumurta sarısı

Yapılışı


· Et suyunu / bulyonlu suyu kaynatın

· İçine miktarı size bağlı zeytinyağı ilave edin ve irı iri doğranmış kereviz ve havuçları kaynayan suyun içine atın

· Sebzeler pisince tamamını blendırdan geçirin ve terbiyesini yapın

· Tuz ve karabiberi de ekleyin çorba hazır

· Suyu koyu gelirse ise sıcak su ilave edebilirsiniz

Afiyet olsun,

Figen

Not:

Vaktiniz varsa küp kesilmiş ve fırınlanmış ekmekle servis yapın.


No comments:

Post a Comment