Tuesday, November 5, 2013

GERDAN ÇORBASI (SARAY USULÜ)



gerdan corbasi saray usulu 1



Malzeme:


1 kg.kuzu gerdanı


1 kahve fincanı un


2 çorba kaşığı zeytinyağı


1 su bardağı soğuk et suyu


1 çorba kaşığı tane karabiber


1 ad.soğan


8-10 ad.maydanoz


2 diş sarımsak


1 çay kaşığı kimyon


6 su bardağı etsuyu


kırmızı pul biber


tuz




gerdan corbasi saray usulu 2


4-5 parçaya ayrılmış olan gerdan yıkanır ve düdüklü tencereye konur. İçerisine 7-8 su bardağı su, tane karabiber, tuz ve maydanoz sapları konularak kapağı kapatılıp 20 dakika pişirilir. Basıncı bittikten soonra düdüklü tencerenin kapağı açılır ve et suyu süzgeç ile süzülür, etler didilir. Et suyundan 1 su bardağı çabuk soğuması için ayrılır. Bir fincan una soğumuş olan etsuyu azar azar ilave edilerek karıştırılır. Diğer et suyu da ilave edilir ve orta ısıdaki ocakta 20 dakika kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Didilmiş gerdan etleri ilave edilir ve birlikte 5 dakika daha kaynatılır. Sirke ile yumurta sarısı çırpılır ve ilave edilir 1-2 dakika kaynatılır. Sarımsaklar rendelenerek ilave edilir ve ocaktan alınır. Üzerine az kızdırılmış yağ ile kırmızı pul biber ilave edilir. Kaselere aldıktan sonra üzerine maydanoz ilave edilerek sıcak servis yapılır.



Afiyet Olsun.




No comments:

Post a Comment