Bu aralar yediklerimize dikkat etmeye karar verdik hep tatlı hep tatlı nereye kadar ama dimi:)Eşimde sağlıklı beslenelim bol çeşit, bol sebze olsun deyince eee kızımızda bizden ne görürse onu yer mantığıyla bu aralar enginar,brokoli falan sağlıklı besleniyoruz yani.Bakalım ne kadar sürecek.Bu çorbayı dün yaptım önce ablamı aradım tarifi aldım.Sonra internet başına geçtim araştırdım ablamın tarifine yakın bir tarif buldum denedim.Gerçi ben Azra için biraz değiştirdim ama güzel oldu.Azra'da, bizde içtik.Tavsiye ederim en azından haftada bir kez içilmesi gereken bir çorba. Özellikle de beni takip eden çocuklu dostlarım için.
Tarifin aslı Yasemin arkadaşımda ben biraz değiştirdim.Orjinaline buradan ulaşabilirsiniz.Kendisine teşekkür ederim.
Malzemeler
- 4 bardak et suyu (ben kemikli eti kaynattım suyunu süzdüm.Kalanını buzlukta dondurdum.)
- 2 bardak kaynar su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ yada tereyağ
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 500 gr Brokoli
- 1 su bardağı süt (çiğ kremada kullanabilirsiniz)
- 1/2 çay bardağı kırıklı pirinç
Önce küçüklerinden bir iki parça brokoliyi süslemede kullanmak için ayırıyoruz.Minik minik doğradığımız soğanlarımızı sıvı yağda kavuruyoruz. Soğanlarımız pembeleşince, unumuzu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Biraz soğuk su ile unu karıştırarak açıyoruz. Brokolilerimizi,yıkanmış pirincimizi, 4 bardak etsuyunu ve 2 bardak kadarda sıcak suyumuzu ekleyip, brokoliler yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz. Brokoliler yumuşayınca, blendır yardımıyla püre haline getiriyoruz ve 1 su bardağı sütümüzü yavaş yavaş ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Tuzunu ayarlayıp 5-10 dakika kadar daha kaynatıyoruz. Üzeri için tereyağında pulbiber eritip üzerine gezdirerek yada sedece ayırdığımız brokolilerle çorbayı süsleyip servis edebilirsiniz.
(Ben pirinç eklediğim için pişmesine yakın biraz daha etsuyu ekledim sizde durumuna göre sıcak su ile inceltebilirsiniz.)
Afiyet olsun
No comments:
Post a Comment