Monday, October 14, 2013

YAYLA ÇORBASI



Hani bazı yemekler vardır,klasik herkes bilir..İşte yayla çorbasıda öyle bir lezzet.Namı değer yayla çorbası!! Hepimizin mutlaka biryerlerde bir kez olsun yemişliği vardır.Her ev kendi usulüne göre pişirir.Ve buda bizim Nurlumutfakta usulü !!!Birde bunu deneyin bakalım sevecekmisiniz..



yayla corbasi 1


Malzemeler


1 kase süzme yoğurt


1 dolu yemek kaşığı un


1 kahve fincanı pirinç


1 yumurta


2 bardak et suyu


3 bardak su


1 yemek kaşığı tereyağ


1 tatlı kaşığı pulbiber


1 tatlı kaşığı kuru nane


2 çay kaşığı tuz


YAPILIŞI




  • 2 su bardağı suda pirinci iyice haşlayın.




  • Yoğurdu 1 su bardağı sıcak suyla özeyin,içine iyice çırptığınız yumurtayı ve unu koyup,karıştırın.




  • Karıştırdığınız yoğurtlu harcı ara vermeden karıştırarak haşlanan pirinçler ekleyin.Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.[Ara vermeyin yoğurdunuz kesilir.]




  • Karıştırdığınız çorba kaynayınca et suyunuda ekleyin ve tekrar karıştırın.[ Çorbanızın yoğunluğuna göre 1 bardak sıcak su daha ekliyebilirsiniz.]10 dakika kadar daha beraber kaynatın.




  • Daha sonra çorbanızın altını kapatın.Ve tavaya tereyağını koyun eriyince içine pul biber ve naneyi ekleyip,çorbanızın üzerine dökün.Sonrada sıcak sıcak servis edin.




  • Arzuya göre içine bir küçük kasede haşlanmış nohut koyun,ben koyuyorum çok yakışıyor..




  • AFİYET OLSUN.





No comments:

Post a Comment