MALZEMELER
-1su bardağı et suyu
-1 su bardağı arpa şehriye
-Yarım yemek kaşığı domates salçası
-Kuru nane
-Ayçiçek yağı
Terbiyesi için;
8 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI
Tencereye ayçiçek yağı ilave edilir.Arpa şehriyesi eklenir. Arpa şehriyeler bir süre kavrulup rengi değiştikten sonra yarım yemek kaşığı domates salçası ve kuru nane eklenerek kavurmaya devam edilir. Daha sonra 4 bardak su ve 1 bardak et suyu ilave edilip, pişmeye bırakılır. Bir kapta 8 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta sarısı, bir miktar suyla iyice karıştırılarak, terbiyesi hazırlanır. Çorbanın suyu kaynadıktan sonra terbiyesi ilave edilir. Terbiyenin çorbaya katarken kesilmemesi için biraz çorba suyuyla karıştırılıp, yavaş yavaş çorbaya katmak gerekir. 5-10 dakika daha karıştırıldıktan sonra ocağın altı kapatılır.Ayrı bir tavada tereyağı ve nane hafif kavrularak çorbanın üzerine gezdirilir.AFİYET OLSUN:)
No comments:
Post a Comment