Friday, October 25, 2013

terbiyeli işkembe çorbası tarifi


29 Nisan 2010

terbiyeli iskembe corbasi tarifi 1 

malzemesi

bir kilo dana işkembesi

bir kaşık tereyağ

bir diş sarımsak

çeyrek kabuklu limon

pul biber, tuz



yapılışı

işkembeyi yıkayın, iri parçalar bölün,

tencere içine alın, üzerini kapatacak su koyun, bir taşım kaynatın süzün

terbiyesinin hazırlanması

kap içine bir kaşık un, iki yumurta sarısı, yarım limon suyu,

1 çay bardağı su koyun çırpın

düdüklü tencere içine işkembe parçalarını, üzerini kapatacak kadar su,

1 diş sarımsak, çeyrek limon, 1 tatlı kaşığı tuz'u koyun ve yumuşayıncaya kadar pişirin

pişen işkembeleri doğrayın ve kendi suyuna karıştırın ve kaynatın

kaynayan işkembenin suyundan 1 kepçe su alın, terbiyenin içine katın, karıştırın

terbiyeyi tencereye katın ve karıştırın

işkembeyi 5 dakika da terbiyesi ile kaynatın

tereyağını eritin, pul biberi katın yakmadan kavurun ve çorbanın üzerine gezdirin

tuzunu ayarlayın, ezilmiş sarımsak ve sirke karışımı ile çorbanızı servis edin.

düdüklü kitapçıklarında sığır eti pişirme süresi, işkembe haşlamak için yeterli.

afiyet bal şeker olsun








No comments:

Post a Comment