29 Nisan 2010
malzemesi
bir kilo dana işkembesi
bir kaşık tereyağ
bir diş sarımsak
çeyrek kabuklu limon
pul biber, tuz
yapılışı
işkembeyi yıkayın, iri parçalar bölün,
tencere içine alın, üzerini kapatacak su koyun, bir taşım kaynatın süzün
terbiyesinin hazırlanması
kap içine bir kaşık un, iki yumurta sarısı, yarım limon suyu,
1 çay bardağı su koyun çırpın
düdüklü tencere içine işkembe parçalarını, üzerini kapatacak kadar su,
1 diş sarımsak, çeyrek limon, 1 tatlı kaşığı tuz'u koyun ve yumuşayıncaya kadar pişirin
pişen işkembeleri doğrayın ve kendi suyuna karıştırın ve kaynatın
kaynayan işkembenin suyundan 1 kepçe su alın, terbiyenin içine katın, karıştırın
terbiyeyi tencereye katın ve karıştırın
işkembeyi 5 dakika da terbiyesi ile kaynatın
tereyağını eritin, pul biberi katın yakmadan kavurun ve çorbanın üzerine gezdirin
tuzunu ayarlayın, ezilmiş sarımsak ve sirke karışımı ile çorbanızı servis edin.
düdüklü kitapçıklarında sığır eti pişirme süresi, işkembe haşlamak için yeterli.
afiyet bal şeker olsun
No comments:
Post a Comment