Sunday, October 6, 2013

tel şehriye çorbası nasıl yapılır


14 Nisan 2011


tel sehriye corbasi nasil yapilir 1

Haşlanmış tavuk eti ve suyu ile tel ya da arpa şehriye kullanılarak çorba yapılır. Tavuk suyuna çorba hazırlarken şehriye, pirinç ve çeşitli sebzeler kullanılabilir. Tatlandırmak için sarımsak, soğan, maydanoz ve çeşitli baharatlar kullanılabilir. Çorbanın kıvamını artırmak için un kullanılabilir. Çorba hazırlarken un kullanıldığında, yağ içerisinde kokusu çıkıncaya kadar hafif kavrulur. Çorba hazırlarken kavrulmuş tel ya da arpa şehriye kullanımı, çorbanın beklemesi sırasında oluşan pelteleşmeyi önler. Tarifim, tavuklu tel şehriye çorbası ile ilgilidir. Sultan, bazen tavuk suyuna çorbayı bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım

yarım tavuk göğsü

bir kaşık tereyağ

iki kaşık tel şehriye

altı bardak tavuk suyu

karabiber, tuz

limon suyu



Yapılması

yeterli miktarda tuz ve su ile göğsü haşlayın

haşlanmış göğsü küçük parçalara bölün

yağı eritin, üzerine altı bardak tavuk suyunu koyun kaynatın

ardından tel şehriyeyi ve tavuk etini ilave edin

tencereyi ağır ateşte beş dakika kaynatın

ardından çorbanın tuzunu ayarlayın

limon suyu ve karabiber ilavesiyle gönlünüzce servis edin.

Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.

Sultan






No comments:

Post a Comment