Friday, October 25, 2013

Mahluta Çorbası


mahluta corbasi 1

Orjinal tarif Lezzet Dergisi 'nde. Ben orjinal tarifte birkaça değişiklik yaptım.

Malzemeler:

2 çay bardağı kırmızı mercimek

1 çay bardağı pirinç

1 soğan

7 su bardağı su

1 su bardağı tavuk suyu

1 çay kaşığı kimyon

Yarım limonun suyu

Tuz

Üzeri için:

20 gr tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 tatlı kaşığı toz tane

Yapılışı:

1. Soğanın kabuğunu soyup iri doğrayın ve tencereye alın. Mercimek, pirinç ve suyu ilave edip malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

2. Karışıma tuz, limon suyu ve kimyonu ekleyip blenderda pürüzsüz hale getirin.

3. Tereyağını küçük bir tavada eritip içine kırmızı pul biberi ilave edin. Çorbayı kaseye aldıktan sonra üzerine biberli ve naneli yağ döküp sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

No comments:

Post a Comment