Monday, October 21, 2013

KREMALI DOMATES ÇORBASI



kremali domates corbasi 1


Sofralarımızın baştacı çorbalar,şimdide iftar sofralarımızı süslüyor...Her akşam iftarda canımız değişik bir çorba istiyor..Bugün Nurlu Mutfakta leziz ,her zaman yaptığınızdan farklı bir domates çorbası pişiyor.Bu çorba  mis gibi domates kokuyor,bayılacaksınız..Tadı damağınızda kalacak..




kremali domates corbasi 2






Eskiden uzun otobüs yolculukları olurdu..Bolu"ya varmayı dört gözle beklerdik ki,Bolu" daki Varan tesislerindeki o güzelim domates çorbasını  içelim..Bayılırdık,evde yapılan domates  çorbalarına hiç benzemezdi..İşte size o lezzette süper bir domates çorbası tarifi..Deneyin ..Evdeki herkesin çok sevceğini görün..


MALZEMELER


2 adet domates


1 küçük beyaz soğan


1 litre  hazır tat veya tamek domates suyu


1 su bardağı süt


1 su bardağı su


2 yemek kaşığı un


1 yemek kaşığı tereyağ


2 çay kaşığı tuz


1 adet knor jel tavuk suyu tablet veya 1 bardak tavuk suyu


1 paket 200 ml.krema


kaşar peynir rendesi


YAPILIŞ




  1. Domateslerinizi ve soğanınızı soyup,halkalar halinde doğrayın.Fırın tepsinize dizin ,üzerine biraz tuz ,biraz karabiber,1 tatlı kaşığı kadar şeker ve 1 yemek zeytinyağı serpip,fırında 20 dakika kadar karamelize edin.Dikkat edin yanmasın.Bu yöntemi blogcu arkadaşım ÖZGURMEDEN  öğrendim..Daha önceleri sadece domatesleri rendeliyordum ve kavuruyordum..Şimdi çorbalarım daha leziz oldu..




  2. Karamelize olan domateslerinizi direk rondoya alıp,iyice püre haline getirin.




  3. Çorba tencerenize 1 yemek kaşığı tereyağ ve unu alıp,biraz kavurun.Unun kokusu gitsin..İçine domates püresini ekleyin,biraz beraber pişirin.




  4. Daha sonra sıcak suyu ve domates suyunuzu yavaş yavaş yedirerek çorbanıza ekleyin..




  5. Biraz pişirin,kaynayınca sütünüzü,tuzunuzu ve tavuk jelinizi ekleyin.10 dakika kaynatın.En son devamlı karıştıştırarak kremanızı ekleyin.Kaynayınca altını kapatın.Ev yapımı tavuk suyu koyacaksanız suyunu biraz azaltın..




  6. Çorbanızı kaşar peynir rendesiyle ikram edin...




  7. Ben cam şişede satılan hazır domates suyunu kullanıyorum,ama arzu ederseniz yaklasık 2 kilo domatesten 1 kilo kadar domates suyu elde edebilirsiniz..




AFİYET OLSUN..SEVGİLER..



No comments:

Post a Comment