Tuesday, October 22, 2013

KARPUZ ÇORBASI



Original ismi Watermelon Gazpacho..Gazpacho, İspanyollarin çeşitli sebzelerden yaptıkları soğuk içilen bir çeşit çorba..biz çorba denince genelde sıcak düşünürüz..ve genelde sebze içerikli olarak..size bir kerelik te olsa denemenizi tavsiye ederek değişik, farklı bir tat olan karpuz çorbasının tarifini paylaşacağım..evet çoğunuz itiraz edecek, hadi canım karpuzdan da çorba olup içilirmiymiş diyeceksiniz eminim:) ama itiraz etmeyin ve deneyin lütfen..ben normal çorba kaselerinde servis yapıyorum, isterseniz küçük kaselerde deneme amaçlı ikram edebilirsiniz yada çay-cam- fincanlarında..(verdiğim ölçü ile normal kasede 2-3 adet çıkıyor..) denemek isteyeniniz çıkarsa da lütfen benimle düşüncenizi paylaşın..bu tür tarifler biraz olağan dışı olduğundan denemeye çekinilir ama inanın hem görüntü hem tat oldukça lezzetli..Mutlaka müzik te olsun arka fon da..hem yaparken eğleneceksiniz hem müzik dinleyerek:))ben genelde Cem Adrian ı dinlerim niye bilmiyorum belkide tesadüf oluyor..özelliklede Beni hatırla şarkısınla- hemde söylerim..neyseki sessiz ve ıssız yerdeyiz de kimse duymuyor,  tek duyan bazen Deren oluyor oda genelde “Mom yine  kedilerin kuyruğunamı bastın“ deyip gider:)) Bu gençler..dinlemezler..evett nerde kalmıştık tarifte..




karpuz corbasi 1






Malzemeler:


2 su bardağı dolusu küçük kesilmiş-çekirdeksiz-karpuz


1 tatlı kaşığı balsamic sirke


1 yemek kaşığı limon suyu


1/2 yemek kaşığı z.yağı


1/2 tatlı kaşığı tabasco sos(acı sevmiyorsanız koymazsınız)


arzuya göre tuz


1 küçük salatalık-minik doğranmış


1/4 soğan-minik küp şeklinde doğranacak 


1/2 arzu ettiğiniz renkte biber-minik doğranmış






Üzerine:


2 yemek kaşığı yoğurt


1 tatlı kaşığı limon suyu


1/2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi


2-3 yaprak taze nane ufak kesilecek






karpuz corbasi 2






Yapılışı:


Blendıra karpuzları koyarak püre yapın(arada durdurarak kaşıkla karıştırın, bazen karpuzlar püre olmak istemiyorlar:) ) Derince bir kap içerisine boşaltın ve sirke, limon suyu, z.yağını ve tabasco sos u ilave edip karıştırın, arzu edilen miktarda tuz ilave edin, ve minik doğranmış sebzelerimizide ilave ederek karıştırarak iyice soğuması için buzdolabına koyalım(30 dk.-1 saat kadar)






karpuz corbasi 3






Üzeri için ufak bir kase içerisinde yoğurt, limon suyu, limon kabuğu nu karıştıralım. Kaselere yada cam çay fincanlarına(2 yada 4 adet çıkabilir kase yada fincan büyüklüklerine göre)soguk karpuz çorbamizi paylaştırıp, üzerine az miktar yoğurt ilave edip taze nanelerimizden az birşey serpelim ve afiyetlen yiyelim:)


Yapımı son derece kolay ve pişme aşaması olmadığından oldukçada pratik ve son derece farklı bir tat..



No comments:

Post a Comment