Friday, October 25, 2013

Kabuklu Kırmızı Mercimekle Çorba



kabuklu kirmizi mercimekle corba 1
Son yılların en soğuk kış günlerini geçirmekteyiz.Sıcacık , besleyici bir çorbaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Aslında çorba yüzyıllardan beri ilaç niyetine de kullanılmış bir yiyecek. Markette kabuklu kırmızı mercimek (Reis marka) paketini görünce, denemek için aldım ve  sebze, kuru fesleğen ve nane ile çeşnilendirerek pişirdim, çok lezzetli oldu. Aynı  zamanda bu tarif tek  başına yendiğinde güzel bir  diyet yemeği de olur.

kabuklu kirmizi mercimekle corba 2

Malzemeler:

-1,5 su bardağı kabıklu kırmızı mercimek (bir gece önceden ıslatılmış)

-1/2 su bardağı ince bulgur

-1 küçük soğan

-1 adet iri havuç, küp küp doğranmış

-1 adet orta boy patates , küp küp doğranmış

-1 yemek kaşığı domates salçası

- yarım yemek kaşığı biber salçası

-3 yemek kaşığı zeytinyağı

-2 tatlı kaşığı kuru nane

-2 tatlı kaşığı kuru fesleğen

-1 tatlı kaşığı kuru toz biber

-tuz

-su


kabuklu kirmizi mercimekle corba 3
Yapılışı:

Bir gece önceden iyice yıkayıp, üstünü geçecek kadar su ile ıslattığınız kabuklu mercimekleri , ıslatma suyunu atmadan tencereye alın.3-4 bardak sıcak su ekleyerek, ince doğranmış soğanla birlikte kaynamaya bırakın ,patates ve havuçları atın. Yarım saat kadar pişirdikten sonra, ayrı bir tencerede yağ ve salçaları halledin.Kuru fesleğen ve naneyi ekleyin, birkaç kez çevirdikten sonra bir bardak sıcak su ilave edin ve kaynayan çorbanın üzerine dökün. Bir kaç taşım daha kaynattıktan sonra servis yapın.

No comments:

Post a Comment