Tuesday, October 1, 2013

İŞKEMBE ÇORBASI





iskembe corbasi 1 Herkese sevgilerimi gönderiyorum blog arkadaşlarım ,dostlarım ,sayfamı ziyaret eden misafirlerim.


Yılın son tarifi ile...


Hepinizin yeni senesinin , eskisinden çok daha güzel olmasını;Yeni bir yılda sağlıklı ,huzurlu


başarılı, umutların gerçekleştiği bir yıl olmasını diliyorum..


HEPİNİZE MUTLU YILLAR...


Malzemeler:


1 kg dana işkembe


1 büyük kuru soğan


1 baş sarımsak


7-8 bardak su


1 yemek kaşığı tereyağ


2 yemek kaşığı un


SOS İÇİN:


1 baş sarımsak


1 su bardağı üzüm sirkesi


pul biber,kekik,karabiber


Hazırlanması:

Dana işkembeyi çok güzel yıkayıp suyun içinde ıslamaya bırakalım.Suyunu değiştirerek bir kaç su ıslatalım.


Derin bir tencereye alalımüzerini bir karış geçecek kadar su dolduralım ,içine kabukları ile birlikte yıkanmış bir baş soğan ve sarımsakları atalım pişmeye bırakalım.


İyice yumuşamış işkembelerimizi biraz irice doğrayalım bir kenarda beklesin.


Diğer tarafda tencereye yağımızı alıp eritelim,içine unu ilave edip tel ile karıştırarak hafifçe rengi dönene kadar kavuralım.


Ateşten alıp, soğutulmuş ve süzülmüş işkembe suyundan azar azar ekleyerek ilave edelim.


daha sonra işkembeleri ve tuzunu ilave ederek bir taşım daha kaynatıp ateşten alalım.


İşkembe çorbasını servis kaselerine alıp sarımsak sirke karışımlı sos ile servis edin.


Hazırlayacak olanlara kolay gelsin...


NOT:


Terbiyeli hazırlamak istiyorsanız;1 tane yumurta sarısı ile bir limon suyunu iyice karıştırdıktan ve işkembe suyu ile ılıştırdıktan sonra tencereye ilave edin.







No comments:

Post a Comment