
Kış günlerinin vazgeçilmez çorbası :)
Malzemeler:
3lt su
2 adet knorr et bulyon
2 Su bardağı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı ince bulgur
3 çorba kaşığı domates salça
2 baş kuru soğan
2 çorba kaşığı un
Sıvı yağ
Karabiber, tuz
kuru nane
kırmızı pul biber
Hazırlanması:
Düdüklü Tencerede sıvı yağ ile soğanı kavurun
3 lt suyu ve et bulyonları düdüklü tencereye karıştırarak yedirin, Kaynayana kadar karıştırın
Temizlenip yıkanmış kırmızı mercimekle pirinci ve bulguru da atın
Sulandırdığınız üç kaşık salçayı da koyup karıştırın, mercimekle pirinçler patlayana kadar kısık ateşte pişirin.
Kuru naneyi ve kırmızı biberi tencereye serperek karıştırın ve servis yapın. Afiyet Olsun,
No comments:
Post a Comment