Thursday, October 10, 2013

Ezogelin Çorbası



ezogelin corbasi 1


Kış günlerinin vazgeçilmez çorbası :)






Malzemeler:


3lt  su


2 adet knorr et bulyon


2 Su bardağı kırmızı mercimek


1 kahve fincanı pirinç


1 kahve fincanı ince bulgur


3 çorba kaşığı domates salça


2 baş kuru soğan


2 çorba kaşığı un


Sıvı yağ


Karabiber, tuz



kuru nane


kırmızı pul biber







Hazırlanması:


Düdüklü Tencerede sıvı yağ ile soğanı kavurun
2 çorba kaşığı unu da tencereye koyun, iyice karıştırarak hafifçe pembeleşmesini sağlayın

3 lt suyu ve et bulyonları düdüklü tencereye karıştırarak yedirin, Kaynayana kadar karıştırın

Temizlenip yıkanmış kırmızı mercimekle pirinci ve bulguru da atın

 Sulandırdığınız üç kaşık salçayı da koyup karıştırın, mercimekle pirinçler patlayana kadar kısık ateşte pişirin.

 Kuru naneyi ve kırmızı biberi tencereye serperek karıştırın ve servis yapın. Afiyet Olsun,




No comments:

Post a Comment