Saturday, October 19, 2013

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası


eristeli yesil mercimek corbasi 1

Genelde hep kırmızı mercimek kullanırım nedense, bu sefer de yeşil kullanayım dedim, biraz uydurmasyon oldu ama tadı harika oldu.

Malzemeler


  • 1 çay bardağı yeşil mercimek

  • 7 çay bardağı et suyu, (ben hazırda et suyum olmadığı için 1/2 et bulyon kullandım)

  • 1 soğan

  • tuz

  • 1 avuç erişte



Yapılışı



Erişte hariç tüm malzemeleri düdüklüye koyun ve buharı çıkmaya başlayınca altını kısıp 10 dakika kadar pişirin.



Tencereyi açabilecek konuma getirdikten sonra çorbayı el blendirindan geçirin. Böylece soğan da tamamen parçalanmış olacak.



Erişteleri, 1.5 su bardağı kaynamış tuzlu suda haşlayın. Haşlama süresi yaklaşık 8-10 dakika sürüyor. Bu sürenin sonunda erişteleri suyuyla birlikte çorbanın içine aktarıp karıştırın.



Afiyet olsun !



No comments:

Post a Comment