Saturday, October 19, 2013

CİĞER SOTE VE KELLE ÇORBASI TARİFİ



Ciğer Sote Nasıl yapılır



Kelle Çorbası Tarifi



Sakatad Tarifleri















ci er sote ve kelle corbasi tarifi 1

 








Sakatat sevenler burayaaaa ..:))))))

Sevmeyenlerin yüzlerini buruşturduğuna eminim ama bir "ellerine sağlık" dersiniz artık dimi ?

Sağlıklı,huzurlu,güzel bir hafta dileyerek hemen tariflere geçiyorum..

Ciğer sote için malzemeler :


  • 500 gr dana ciğeri ve kuzu kara ciğeri

  • 1 orta boy soğan

  • 2 tane yeşil biber

  • 1 tane kırmızı biber

  • 2 tane domates

  • Karabiber,kimyon,tuz

  • Sıvıyağ

Ciğer Sotenin Hazırlanışı :


  1. Soğanları yarım ay,biberleride büyük halkalar halinde doğruyoruz.

  2. Tavada kzıdırdığımız sıvuyağda soğanını sarartıyoruz.

  3. Kuşbaşı doğradığımız ciğeri ve biberlerini ilave edip  kavuruyoruz.( ciğeri kasabımıza zarını soydurup bütün halde alıyoruz ve bu şeklide yıkayıp sonra kuşbası doğruyoruz)

  4. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğradıktan sonra kavrulan ciğere ilave edip kısık ateşte,kapağını kapatıp domatesler suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

  5. En son tuzunu ve baharatlarını serpip karıştırdıktan sonra servis ediyoruz.

Afiyet olsun.











ci er sote ve kelle corbasi tarifi 2

 




Kelle çorbası için malzemeler :


  • 1 kuzu kellesi

  • 3 diş sarımsak

  • 2 yemek kaşığı un

  • 2 yemek kaşığı sirke

  • 1 yumurta sarısı

  • Tuz,pul biber,karabiber ve kimyon

Kelle Çorbasının Hazırlanışı :


  • Kelleyi derin bir kapta üzerine su doldurup bir saat bekletiyoruz kii üzerine yapışan tüyler daha kolay çıksın ve sonra bol suyla yıkıyoruz.( Kasaptan veya sakatatçıdan derisi yüzülmüş ve burnu kırılmış olarak alıyoruz

  • Yıkadığımız kelleyi tencerede üzerini geçicek miktarda suyla ve 1 tatlı kaşığı tuzla birlikte kısık ateşte haşlıyoruz.Bu sırada üzerinde oluşan köpükleri alıyoruz.

  • Haşlanan kellenin içinde kemik kırıntıları kalabileceği için süzüyoruz.

  • Kellenin etlerini kemiklerinden ayırıp küp küp doğrıyoruz yada benim yaptığım gibi didikliyoruz.

  • Kellenin içinden çıkan beyni çorba için kullanmayacağız için ayırıyoruz.

  • Etleri,ezdiğimiz sarımsakları,sirkeyi kelleyi haşladığımız suya ilave ediyoruz ve ocağa alıp kaynatıyoruz. ( sarımsağı ve sirkeyi çorbaya karıştırmadan ayrı bir kapta hazırlayıp servis sırasındada ilave edebiliriz)

  • Ayrı bir kapta yumurta sarısı,un ve soğuk suyu karıştırıyoruz ve kaynayan çorbanın sıcak suyundanda biraz ilave ettikten sonra tencereye yavaş yavaş döküp sürekli karıştırıyoruz.

  • Tuzunu ve baharatlarınıda serptikten sonra birkaç dakika daka kaynatıp ocaktan alıyoruz.

  • Tereyağını eritip kırmızı biberi yaktıktan sonra üzerine gezdiriyoruz.( benim yaptığım gibi üzerine sadece pul biberde serpilebilir )

Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment