Monday, October 21, 2013

Bayram Çorbası



bayram corbasi 1
Farkındayım..

Şu aralar tek konuştuğum mevzu, yoğunluğum oluyor.

Bunun bir sebebi de, yüreğimi sıcacık yapan o özel, güzel yorumlarınıza dahi artık birebir cevap veremiyor oluşum.

Sizlere, paylaştıklarınızı bir bir yudumlamaya hasret oluşum...

Haklı olarak soracaksınız, madem bu kadar yoğunsun, nasıl oluyor da bu tarifleri yapıp fotoğraflayıp bizlerle paylaşabiliyorsun?

Hemen cevap veriyorum: Vakti evvelinde yapıp yapıp arşive depoladığım tariflerdir kendileri.

Ve hemen bir de itiraf da bulunmak istiyorum: Artık arşivimdekiler bile tükenmeye başladı, bitiyor diye sinyaller gönderiyor o klasörü açıp her baktığımda...

Can kurtaranım, Rahman'ın en güzel nimetlerinden biri olan can annemin yaptıklarını İnşaAllah bir süre fotoğraflayacağım fırsat bulduğum aralarda...

Peki ne mi yapıyor bu vıdı vıdıcı Gizem?

Runner mevzunu, hediye vesilesiyle öğrenmiş oldunuz.

Ve daha birbirinden güzel kumaşlarla, runnerların dikimleri devam ederken, asıl bir sürprizim olacak Allah nasip ederse İnşaAllah, şu günlerde onun üzerine yoğunlaştım.

Model çalışmaları, örnek dikimler, kumaşların kombinlemesi vs...

Daha fazla tiyo vermeden en iyisi, ben tarife geçeyim, yoksa yine çenesini tutamayacak bu kız ;)

Bu arada merak edenler için ufak bir not düşmek istiyorum, hazır mevzusu açılmışken.

İnternet üzerinden satışlar, Allah nasip ederse, hediye sonucu belli olduktan sonra bir kaç gün içinde başlayacak İnşaAllah...

                                                              **************************

Gelelim, daha fazla sohbetimizin arasında kaybolmak üzere olan çorbamıza :)

Havaların tekrar soğuyacağı söylentilerinin dolaştığı şu günlerde, herhalde en yerinde tarif, çorbadır diye düşündüm.

Ve bu çorbayı, soğanı bu şekilde sevmeyenler için söylüyorum, üzerine dökülen sos nedeniyle, sakın içmeden evvel ön yargılı yaklaşmayın.

Gerçekten bambaşka bir lezzet katıyor çorbaya.

Deneyip, beğenmeniz ümidiyle...

Malzemeler:


  • 1 demet pazı (Orta boy)

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut

  • 2 su bardağı haşlanmış buğday

Terbiyesi için:


  • 3 su bardağı yoğurt

  • 2 yemek kaşığı dolusu un

  • 1 adet yumurta

Sos için: (Sokraç)


  • 2 yemek kaşığı tereyağ

  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ

  • 1 adet orta boy soğan

  • Pulbiber

  • Nane



bayram corbasi 2
1-) Pazıları, 1 parmak kalınlığında doğruyoruz. Nohut ve buğdayımızı haşlıyoruz.

2-) Haşlanmış nohut ve buğdayı, yaklaşık 2-2buçuk litre suya koyup, birlikte kaynatıyoruz.

3-) Yoğurdu, unu ve yumurtayı bir kapta iyice çırpıyoruz.

4-) Pazılarımızı çorbamıza ilave ediyoruz.


bayram corbasi 3
5-) Daha sonra çorbamızın suyundan, birer kepçe alıp, terbiyesine koyuyoruz ve hızlıca karıştırıyoruz. Terbiyemizin sıcaklığı çorbanın sıcaklığına yakın oluncaya kadar birer kepçe suyundan alıp koyuyoruz ki, terbiyemiz kesilmesin.

6-) Terbiyemizi çorbamıza döküyoruz ve hızlıca karıştırıyoruz. Yaklaşık 15-20 dakika kaynadıktan sonra, altını kapatıyoruz.

7-) Sosu için: Soğanı minik minik doğruyoruz. Yağ koyduğumuz tavada soğanları kavuruyoruz. Soğanlar kavrulunca pulbiber ve nanesini koyup bir iki karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz.

Çorbamızı kaselere koyduğumuzda, üzerine sosumuzdan istediğimiz miktarda koyuyoruz.


bayram corbasi 4


Afiyet olsun...

Bu duru bağımız, birlikteliğimiz, daha nice hayırlı paylaşımlarda, dostluklarda, menfaat duygusu gütmeden, birlik ve beraberlik içinde, karşılıklı anlayış içinde sürsün İnşaAllah...

Yüreğimde her birinizin tarifsiz bir yeri var, bunu bilesiniz...

Hepinize kucak dolusu, sevgi, selam ve halis muhabbetlerimi gönderiyorum kabul ederseniz...


No comments:

Post a Comment