Monday, October 7, 2013

Bal Kabağı Çorbası...



Vişnap Macide Tarih: 09 Ocak 2013 | bal kabagi corbasi 1

Bunu E-postayla GönderBlogThis!Twitter'da PaylaşFacebook'ta Paylaş




bal kabagi corbasi 2
Bayağı bir zaman geçti üzerinden yaklaşık iki ay filandır. http://www.kullanatmarket.com/


Etkinliğine katılmıştık sevgili blogger arkadaşlarımla.O günümüz de çok neşeli ve keyifli geçmişti.Bizler için çok harika menü hazırlamışlardı.






Bal kabağı çorbası yapmak  için ne zamandır lezzetli bir tarif ararken burada görüpte tadınca tadına doyamadım.Tabii hemen sevgili İnci hanımdan tarifini almıştım.Sağolsun hemen  vermişti.Nasip kısmet bugüne yapmakmış.






Bir de nefis tavuklu kestaneli iç pilav tarifi vardı ki off offf o da nefisti.Öteki lezzetleri saymama sayfalarım yetmez inanın .Ama ilerleyen günler de hepsini deneyip tariflerini sizlerle paylaşacağım mutlaka.Haydi mutfağa gidelim mi? 


bal kabagi corbasi 3


 Malzemeleri.


Yarım kilo bal kabağı


Bir adet  orta boy patates


Bir adet  havuç


Bir adet orta boy kuru soğan


Bir diş sarımsak


İki çorba kaşığı tereyağı


Bir çorba kaşığı fındık yağı


Yarım çay kaşığı zerdacal

Su


Tuz


Karabiber


Bir buçuk çay bardağı labne peyniri


bal kabagi corbasi 4


Tarifi:


Bal kabaklarını dilimleyip fırında 180 derecede yumuşayıp pişene kadar fırınlayalım.İnce kıydığımız soğan ve sarımsağımızı tereyağda çok kısık ateşte soteleyelim.Buna minik küpler halinde doğradığımız havuç ve patatesimizi de katalım.Berabere bir iki çevirelim.Sonrasında kararınca sıcak suyunu ilave edelim.






Tenceremize  fırınladığımız bal kabaklarını da çatal ile ezerek püre şeklinde katalım.Çırpıcı  ile hızlıca karıştırarak karışımın birbiri ile  kaynaşmasını sağlayalım.Tuzunu ve zerdacalini de ekleyelim.Kıvam alana kadar pişirelim çorbamızı.






Ben bal kabağı çorbamı blendirlemayı tercih ettim.İnmesine yakın çırpılmış labne peynirimizi de ilave edip hızlıca karıştıralım.Bal kabağı çorbamız servise hazırdır.



Ben ki bal kabağını sevmem  ne tatlısını ne de böreğini gel gelelim bu çorbanın tadına,içimine bayıldım.Sizlere de mutlaka denemenizi tavsiye ederim.Tabii sözüm daha önce denememiş olanlar için.Denemiş olanlar zaten  biliyor seviyordur  tadını ,içimini:)

Not:Üzerine kara biber çok yakışıyor,aklınızda olsun.Bir de bir iki gün durunca daha da bir lezzeti katlanıyor.


Sevgi ile kalın hep mutlu olun.


visnap.blogspot.com/ 















No comments:

Post a Comment