favori çorbalarımdan
ıspanağın küçük yapraklarını kesmeden bütün olarak kullandım
taze kekik varsa servis ederken üstüne serpiştirebilirsiniz
malzemeler
- 1 parça tavuk göğüs (250 gr)
- 1 adet küçük soğan (küp küp doğranmış)
- 1 diş sarımsak( ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı curry
- 1 adet büyük boy havuç( küp küp doğranmış)
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 2 avuç dolusu ıspanak ( körpe yapraklardan)
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz - karabiber
- limon suyu
hazırlanması
- orta boy bir tencereye zeytinyağı - soğan - sarımsak - curry ve havuçları koydum
- 5 dakika kadar kavurdum
- tuz - karabiber ve göğüs tavuk etini bütün olarak tencereye ilave ettim 2 dakika çevirdim
- sıcak suyu ilave ettim
- yarım saat pişirdim(tavuk pişinceye kadar)
- tavuk pişince tencereden çıkardım
- tencereye bir çay bardağı( küçük bardak) kırmızı mercimeği ilave ettim
- tavuğu küçük parçalara böldüm
- mercimeğin pişmesine yakın parçalanmış tavukları tekrar tencereye ilave ettim
- ıspanak yapraklarını da tencereye ilave ettim 10 dakika daha pişirdim
- ocağın altını kapattım
- üstüne az limon suyu gezdirerek servis ettim
No comments:
Post a Comment