Yapılışı oldukça kolay. Ama görüntü olarak rengarenk, misafirlerinize bile sunabileceğiniz bir çorba. Oldukça da lezzetli... Tarifi eski bir Sofra dergisinde okumuştum. Deneyecek olanlara afiyet olsun...
Malzemeler:
1 yemek kaşığı sıvıyağ ya da tereyağ
1 kahve fincanı tel şehriye
1 tane havuç
1 tane patates
1 tane kabak (varsa, şart değil)
Dereotu, maydanoz, nane,
Tuz, karabiber
Su ya da tavuk suyu
Havuç, patates ve kabak rendelenir.
Su ya da tercihen tavuk suyu kaynatılır, içine rendelenmiş sebzeler eklenir.
10 dakika kadar pişirdikten sonra da şehriyeler ilave edilir. (şehriyeleri teflon tavada yağsız hafifçe kavurursanız hem çorba kokulu olur, hem de ertesi güne kalan çorbada şehriyeler şişmez.)
Tuz ve karabiber eklenir.
Ocağı kapattıktan sonra nane, ince doğranmış maydanoz ve dereotu eklenip karıştırılır.
Tarifin orjinalinde yağ, un ve yeşil soğan kavrulduktan sonra su ve sebzeler ekleniyordu. Ben daha pratik olduğu için böyle yapıyorum, tercih sizin.
Ben tavuksuyu ile yaptığımda yağ eklemiyorum, su ile yaparsam 1 kaşık tereyağ ekliyorum.
No comments:
Post a Comment