- 1 bardak kırmızı mercimek
- 6-7 bardak su (et suyu veya 1 paket bulyon)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ veya 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 orta boy soğan
- 1 orta boy patates
- 1 orta boy havuç
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı köri (istenirse)
- Tuz
- Düdüklü tencereye su konulur ve ocağın altı açılır.
- Soğan, patates , sarımsak ve havuç blendırda iri parçalanır veya küçük küçük doğranır tencereye alınır. Mercimek yıkanır, süzülür ve tencereye ilave edilir.
- Zeytinyağı, köri ve tuz ilave edilirek karıştırılır.
- Malzemeler kaynayıp köpüğü sönünce kapak kapatılır 20 dk pişirilir.
- Piştikten sonra blendırdan geçirilir. ( Tel süzgeçten de geçirebilirsiniz) Servis tenceresine alınır.
KISA NOT: Çorbanızın kıvamı az olursa, iki yemek kaşığı unu kavurun çorbanıza ekleyin bir iki dakika kaynatın. Pütürlerini gidermek için blendırdan geçirin.
No comments:
Post a Comment