- Home
- Tarifal2
- Tarifal3
- Tarifal4
- Tarifal5
- Tarifal6
- Bedava Tur
- Tarifal8
- Tarifal9
- Tarifal10
Tarif Al
Translate
Bu Blogda Ara
Yükleniyor...
Meta
- Anasayfa
- Balık Yemekleri
- Diyet Tarifleri
- Dolma Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
- Et Yemekleri
- Hamur İşleri
- Havadan Sudan
- İçecek Tarifleri
- Kebap Tarifleri
- Köfte Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Meze Tarifleri
- Osmanlı Yemekleri
- Pasta Tarifleri
- Pilav Tarifleri
- Pizza Tarifleri
- Reçel Tarifleri
- Salata Tarifleri
- Sebze Yemekleri
- Sitemizden Haberler
- Sos Tarifleri
- Tatlı Tarifleri
- Tavuk Yemekleri
- Turşu Tarifleri
- Videolu Tarifler
- Yahni Tarifleri
- Yumurta Yemekleri
- Yöresel Tarifler
- Zeytinyağlı Yemekler
- Çorba Tarifleri
- Çoçuklar İçin
Yüksük çorbası
Author: LUGAS // Category: corba, corba tarifleri, enteresan çorba tarifi, tarif, yüksük, Yüksük çorbası, yüksük çorbası nasıl yapılır, yüksük-çorbası, çorba, çorba tarifi, çorba tarifleri, ÇORBALAR
Yüksük çorbası
çorba tarif no:16MALZEMESİ
250 gr. yağsız kıyma
4 su bardağı un
1 su bardağı nohut
2 tatlı kaşığı salça
4 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı kuru nane
2 adet limonun suyu
Karabiber
Tuz
TARİF
Unu yoğurma kabına koyun. Tuz ve su ekleyerek sert bir hamur tutun. 20 dakika dinlendirdiğiniz hamurdan 2 adet beze yapın. Bezeleri yufka inceliğinde açın, yüksükle yuvarlaklar kesip, bekletin.
Yağsız kıymaya pul biber, karabiber, tuz ve yarım limon suyu koyup, iyice yoğurun. Nohut büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapın. Yağsız teflon tavada köfteleri sallayarak pişirin.
Tencerede erittiğiniz margarine salça, et suyu, karabiber, tuz ve limon suyu ilave edip, sosu kaynatın. Nohut ve köfteleri sosun içine atın, 15 dakika kaynatın. Beklettiğiniz hamuru ilave edip 10 dakika daha kaynatın. 5 dakika bekletip servis yapın.
Bunu bir arkadaşımın Türk Mutfağı adlı bir yemek kitabından yazmıştım.Adana yöresine ait bir çorba olması lazım.Yüksük ten kasıtta, sanırım önceden dikiş dikerken parmağa iğne batmasın diye takılan bi nesne vardır ya o olmalı..
No comments:
Post a Comment