1 Ağustos 2013
Yoğurtlu etli çorba, haşlanmış her çeşit et ve haşlanan etin suyu ile yapılır. Bu etler arasında tavuk eti, hindi eti, kuzu eti, koyun eti, dana eti, sığır eti ve hatta bulursanız deve etini dahi sayabiliriz. Etli çorbanın eti haşlandıktan sonra küçük parçalara bölünür. Haşlanan etin suyu çorba yapımında kullanılır. Çorba içerisinde başta tereyağı olmak üzere her çeşit yağ kullanılabilir. Dikkat edilmesi gereken, et suyunun yağ oranına göre çorbaya ilave edilecek yağ miktarını ayarlamaktır.
yoğurtlu etli çorba malzemesi
300 gr. haşlanmış et
dört kaşık sıvı yağ
bir yumurta
bir kaşık un
bir bardak yoğurt
kırmızı toz biber, tuz
altı bardak et suyu
yoğurtlu etli çorba yapımı
sosunun hazırlanması
bir kap içinde yumurta, un ve yoğurdu çırpın
tencere içersinde eti ve et suyunu kaynatın
kaynayan tencereden bir kepçe et suyu alın, sos içine katın ve karıştırın
ardından sosu tencereye ilave edin ve karıştırın
tencereyi 5 dakika kaynatıktan sonra ocaktan alın
yağ içinde kırmızı toz biberi kavurun ve tencereye ilave edin
ardından tencereye tuz ilave edin ve çorbanın tuzunu ayarlayın
ve sarımsaklı sirkeyle birlikte, çorbanızı gönlünüzce servis edin.
afiyet bal şeker olsun
No comments:
Post a Comment