Güzel bir haftadan hepinize sevgiler selamlar blogcanlarım izleyenlerim.Bu gün okulllar açıldı
okula giden çocuklarımıza Allah zihin açıklığı versin ,bol başarılı bir yıl olsun cümlemize:)
Süzme mercimek çorbasını çoğu zaman böyle hazırlıyorum :)damakta değişik bir lezzet bırakıyor ,bu çorbayı yiyen dostlarda onay verdi:)uzun zamandır yayımlanmayı bekliyordu.
Çok pratik çorbanın yapımına geçmeden, sağlıklı ve mutlu bir hafta geçirmenizi diliyorum..
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
5-6 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
tuz,karabiber,pul biber
Hazırlanması:
Mercimeği yıkadıktan sonra suyu ile birlikte pişmeye bırakın,kısık ateşte mercimek iyice pişsin
suyunu çekmişse su ilave edin.(su ilave ederken azar azar olmalı 1 su bardağını boşaltmak yerine yarım su bardağı ile başlanmalı :)suyunuzda sıcak olmalı)
Mercimek iyice pişerken ,siz başka bir tencerede un ve yağı kısık ateşte yakmadan kavurun.
Ateşten alıp tel ile karıştırarak 1 su bardağı soğuk suyu azar azar ilave ederek yedirin.Daha sonra pişen mercimeği de ilave edin karıştırın.Blenderden geçirin tuz ve baharatlarla tatlandırın servise hazırdır afiyet olsun.
NOT:
Pişen mercimeği süzgeçten geçirip kavurduğunuz unlu karışıma ilave edebilirsiniz
veya zaman kaybememek için benim hazırladığım şekilde yapabilirsiniz.
çorbaya çok az süt veya krema ilave edilebilir.
üzerine yağda yakılmış pul biber olur sanıyorum denemedim:) içinde yeterince yağ olması sebebiyle çok yağlı olur diye düşünüyorum.
No comments:
Post a Comment