Monday, September 16, 2013

Salçalı mantı çorbası



salcali manti corbasi 1
Malzemeler:

2 -3 bardak un

1 yumurta

1 bardak su Tuz

200 gr kıyma

1 adet soğan

4-5 dal maydanoz

Karabiber, tuz

2 kaşık salça

4 bardak et suyu veya tavuk suyu

2 kaşık tereyağı

Nane, pul biber

Yapılışı:

Un, yumurta, su ve tuz karıştırılarak yoğrulur. Hamurumuz 20 dakika kadar dinlendikten sonra açılır ve küçük mantı kareleri kesilir. Ardından Soğan rendelenir, kıyma, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberle karıştırılarak hamur parçalarının içlerine birer parça koyulur daha sonra kapatılır. Salçamız tereyağında hafifçe kavrulur, et suyu ilave edilir ve kaynadıktan sonra küçük mantı parçaları ilave edilir. 10 dakika pişirildikten sonra ocaktan indirilen çorbamız nane ve pul biber serpilerek servis edilir.

No comments:

Post a Comment